Вторник, 17 Март 2015 16:49

Турнир на „Стар баскет“

150 ученици от „Владиславово“ се включиха в турнир на  „Стар баскет“

SBBATTLE150 варненски ученици от Основно училище „ Свети Патриарх Евтимий“ се включиха в първия по рода си турнир „Стар баскет фючър – битка на класовете“. Надпреварата се проведе в едноименното училище в квартал „Владислав Варненчик“.

Идеята на състезанието е учениците да вземат активно участие в спортни дейности, да почувстват удоволствието и емоцията от движението, да осъзнаят необходимостта от физическа активност, водеща до здравословен начин на живот. В мероприятието се включиха ученици от II до VII клас, които  бяха разделени на 40 отбора и се състезаваха с удоволствие и спортен хъс. На победителите бяха раздадени много награди.

Организатори на събитието са Саша Топчов председател на „Стар баскет“, Борис Дудин от Основно училище „Свети Патриарх Евтимий“, Венцеслав Гечев от БК „Черно море-Одесос“. На събитието присъстваха представители на Община Варна,РИО Варна и кметство „Владиславово“.

„Идеята е да запалим все повече деца за спорта, и в частност за баскетбола. В рамките на три дни се получиха много оспорвани двубои и събитието стана празник за децата. Целта ни е през следващата година да проведем този турнир и в други училища“, заяви за Petel.bg Саша Топчов.

 

Още в тази категория: « Розовата фланелка Кукери »