Вторник, 28 Юни 2016 09:33

"Фолклорна плетеница"

На 11.06 и 12.06.2016 г. учениците от VII клас на ОУ,,Св. Патриарх Евтимий“ – гр. Варна взеха участие в Националния кръг на състезанието „Фолклорна плетеница", организирано от МОН в гр. София.

 

В надпреварата се влючиха ученици, изучаващи задължително избираема и профилирана подготовка по хореография от цялата страна. На 12.06. участниците в състезанието зарадваха столичани с дефиле пред Президенството и Народния театър ,,Иван Вазов“. Способностите на учениците бяха оценявани от Национална комисия.
Учениците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ демонстрираха завидни умения в областта на хореографията и представиха достойно гр. Варна. Те получиха грамота и плакет за отлично представяне на националния кръг лично от Д-р Елена Търничкова - главен експерт в МОН, Дирекция образователни програми.
Финансираните от Община Варна хореографски паралелки от училището се класираха на първо място и в двата етапа на състезанието, с което доказаха отличната си подготовка като представиха достойно училището и града си.
Благодарим на всички ученици, че победиха конкуренцията и издигнаха престижа на Основно училище „Свети Патриарх Евтимий“.