Актуално

Уважаеми ученици и родители!

Заповядайте на 18.04.2024г. в 14:30часа в аулата на ИУ-Варна на тържеството посветено на християнските празници "Молитва за България".
Основен организатор и участник в тържеството е ОУ "Свети Патриарх Евтимий" гр. Варна.

 

Великден 2024

Поздравления  за Антон Христов от 7в клас, който спечели златни медали на БАЛКАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО В ТУРЦИЯ -9-ти и 10-ти Март 2024г. в дисциплините "ката" и "кумите".

Пожелаваме му още бъдещи успехи и много медали!

Антон Христов 7 в

На 25.01.2024 г. в ОУ "Св. Патриарх Евтимий" бе проведена открита педагогическа практика на тема: STEAM урок „Малкият Леонардо – калейдоскоп на времето“ с ученици от ЦОУД групи - 1.д, 3.а и 3.б клас с учители г-жа Ивелина Митева и г-жа Елена Денчева.
Гости на урока бяха г-жа Димитрина Въчкова - старши експерт начално образование към РУО-Варна, г-жа Веселина Манолова- директор на ОУ "Св. Патриарх Евтимий", както и учители от област Варна.
Прилагайки знанията получени от предметите: „Родинознание“, „Човекът и природата“, „Математика“, „Изобразително изкуство“ и „Технологии и предприемачество“ учениците конструираха свой интерактивен зооопарк добавяйки реалност.
Докато се разхождаха през вековете актуализираха знания за образа на Леонардо да Винчи. Децата се запознаха с историята на момчето Леонардо създадена в книжка от Изкуствен Интелект. Благодарение на ИИ те анимираха своя нарисуван герой, така показаха творческите си способности и критично мислене. Конструираха къщички за животни като на помощ им се притекоха родители, които си припомниха, че да си ученик никак не е лесно!
 
 
 
1
 
2
На 25.01.2024 г. в 3 б клас, с класен ръководител г-жа Галина Трифонова, бе проведен открит интердисциплинарен урок на тема "Природните богатства на България".
Гости на урока бяха г-жа Димитрина Въчкова - старши експерт начално образование към РУО-Варна, г-жа Веселина Манолова- директор на ОУ "Св. Патриарх Евтимий", както и учители от област Варна.
Използвайки знанията си по литература,човекът и обществото и математика, третокласниците "пътешестваха" виртуално из България и посетиха невероятни места. Участие в урока взеха и родители, които запознаха учениците с интересни забележителности.
Учениците представиха красив танцов етюд - фон на легендата за трите реки - Арда,Тунджа и Марица.
Урокът бе обогатен с макети,снимкови материали, рисунки и постери, изработени от учениците в сътрудничество с родителите им.
 
 
 
 
 
3
 
4
 
5
 
6
 
 
На 22.11.2023г. в часа на класа учениците от 6в клас от ОУ „Св.П. Евтимий“ с кл.р-л Десислава Миливоева се включиха като доброволци в благотворителната инициатива в помощ на Мелис, която е бивша ученичка на училището, с изработване на сувенири за коледния базар през месец декември. В инициативата взе участие и председателят на Обществения съвет към ОУ „Св.П. Евтимий“ – Кристина Мързакова, която даде оригинални идеи на децата за сувенирите и им помогна в изработването. Дарителството и доброволческият труд фокусираха погледа на децата върху нуждите на другите и ги накараха да се замислят как могат да бъдат съпричастни към хора, изпаднали в трудна житейска ситуация.
 
 

Галерия със снимки

View the embedded image gallery online at:
https://patriarha.com/index.php/actualno#sigProIdf332884876

С грижа към живота на своите ученици ОУ “ Св. Патриарх Евтимий” обявява от 20.09 до 27.09.2023 г. седмица под наслов “ПОГЛЕДНИ! БЪДИ ВНИМАТЕЛЕН ПО ПЪТЯ!”

ПОГЛЕДНИ

Страница 1 от 11